Elérhető a digitalFACT 2023 digitális gyártás konferencia teljes anyaga

2023. szeptember 7-én rendezte meg hatalmas sikerrel a graphIT Kft. a digitalFACT 2023 digitális gyártási konferenciát. A konferencia 3 fő témája a gyártó cégeket leginkább érdeklő: folyamatszimuláció, termelésütemezés és ipari low-code megoldások voltak.

Megnyitó gondolatok

A digitalFACT 2023 konferencia megnyitó előadása pár gondolattal a digitáli gyártás jövőjéről és a Siemens digitális gyártási megoldásokról

Kihívások az ipari digitalizációban

Az előadás konkrét ipari háttérrel mutatja be a digitalizációs kihívásokat és közben tippeket és ötleteket ad az induláshoz a kisebb és a nagyobb cégek számára is.

Siemens digitális gyártási megoldások és kapcsolódó szolgáltatások áttekintése

Egy beszélgetés keretében meg lehet ismerni a graphIT Kft. és azon belül a digitális gyártás üzletág fejlődését, a főbb termékeket és azok pozícionálását.

A termelésütemezési kis kék könyve – a magyar nyelvű kiadás hivatalos bemutatója a szerzővel

Ez az előadás Mike Liddell A termelésütemezés kis kék könyvének magyar nyelvű kiadásának bemutató interjúja. Az előadásban többek között a termelésütemezési bevezetési projektek főbb elemeiről, a termelésütemezés szükségességéről és arról is szó esik, hogy miért nem alkalmasak az ERP rendszerek a termelés ütemezésére. A könyv INGYEN letölthető innen: Szerezze meg ingyen A termelésütemezés kis kék könyvét! – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Kezdjük kicsiben, de gyorsan! – Ipari digitalizációs esettanulmány

Ez az előadás egy komplex példán keresztül mutatja be, hogy a digitális iker milyen értéket képviselhet a vállalat különböző szereplői, a termelés, a karbantartás, a logisztika, az IT és egyéb területek számára.

Folyamatszimuláció, a digitális iker alapja

Ez az előadás áttekinti a Plant Simulation gyártási és logisztikai folyamatszimulációs rendszer előnyeit, a szimulációs projektek lépéseit és javasolt módszertanát.

Folyamatszimulációs és automatizálási esettanulmányok

Ebben az előadásban három gyártási szimulációs példa került bemutatásra a Plant Simulation rendszerben. Az első példa élelmiszeripari, a második egy automatizálási döntéstámogató a harmadik pedig egy több paraméteres optimalizálási példa.

Optimalizáld a gyártásom! – operatív támogatás szimulációval

A szimuláció alkalmazása operatív működés támogatásra egy fontos terület. A Siemens Optimize my Plant! modulja révén a Plant Simulation modellek paraméterváltoztatással futtathatók egy webes alkalmazáson belül. A különböző futtatások eredményei jól összevethetők.

Termeléstervezés és termelésütemezés – első lépésben cseréljük le az Excel táblákat!

Az előadás bemutatja a termeléstervezés problémáját, elmagyarázza, hogy miért nem működnek a manuális módszerek a termeléstervezésre és ütemezésre, és a végén pedig a Siemens Opcenter APS példáján bemutatja azt a 10 funkciót, amellyel mindenképpen rendelkeznie egy fejlett termeléstervező rendszernek.

Termelésütemezési esettanulmányok

A termeléstervezés és ütemezés alapjain túlmutatóan az előadás három példát mutat be fejlett termeléstervezési lehetőségekre. Ezek a termelési ütemterv sztochasztikusságának vizsgálata, a határidőre szállítás ellenőrzésének módjai és a végén az élelmiszer ipar egyedi termeléstervezési igényei kerülnek a fókuszba.

Mesterséges intelligencia használata a digitális gyártásban

Ez az előadás egy komplex gyártás termeléstervezési problémáit oldja meg mesterséges intelligencia eszközökkel, egy olyan általános megoldást bemutatva, amely számos gyártó cég esetében működhet.

Ipari Low kód megoldások

A Mendix felvásárlásával a Siemens egy nagyon erős ipari low-code programozási eszközzel bővítette a portfolióját, amely képes kapcsolódni a digitális gyártási portfolió többi eleméhez (Plant Simulation, Opcenter) is. Ez az előadás erre mutat egy konkrét példát.

Leave a Reply