Melyik a jobb? Termeléstervezés Excelben, ERP-ben vagy termeléstervező és ütemező rendszerben (Opcenter)?

Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy miért alakultak ki Excel alapú gyárak, ezekben a cikkekben: Excel alapú gyárak – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com) és ebben: Excel alapú gyárak (digitalisgyar.com) . A korábbi cikkekből is látszik, hogy vannak feladatok, és ilyen a termeléstervezés és ütemezés is, amelyeket egyszerűen NEM lehet megoldani Excelben. Hasonló igaz az ERP rendszerekre is, ezzel itt foglalkoztunk: Hogy miért van szükségünk Opcenter APS (Preactor) rendszerre? – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Az alábbi videó előadás részletesen elmagyarázza az Excel, a táblázatkezelők és az ERP rendszerek korlátait a termelés tervezésében és ütemezésében. Kitér emellett arra is, hogy a sorrendezés miért kritikus eleme a termelés tervezésének.

Akit bővebben érdekel a téma, annak javasoljuk, hogy töltse le az ingyenesen elérhető Termelésütemezés kis kék könyvét, ami az Excel és ERP korlátok mellett foglalkozik a termeléstervezési projektek bevezetésének módszertanával is: Szerezze meg ingyen A termelésütemezés kis kék könyvét! – DIGITÁLIS GYÁR (digitalisgyar.com)

Leave a Reply